Thursday, February 7, 2013

Klecko's Bruidegoms Taart

United We Run

Klecko kan niet stil zijn, zegt-ie, en vervolgens beschrijft hij op zijn blog de stilte die, als je geluk hebt, over je kan vallen als je samenwerkt met een superieur team waar alles op magische rolletjes lijkt te lopen.

Als zijn status update "UNITED WE RUN"  voorbij  komt voel ik me lichtelijk jaloers. In mijn geestesoog zie ik alle losse draadjes bij elkaar komen in de  Saint Agnes Baking Company. De ovens draaien op volle capaciteit, alle neuzen staan dezelfde kant op. In alle hoeken en gaten staan prachtige stomende broden af te koelen.

Klecko had een botsing met de brood-truck vandaag. Hij is er zonder kleerscheuren van af gekomen. Als hij de vrouw ziet die hem heeft aangereden, besluit hij actief NIET de nagel aan haar doodskist te zijn en slikt zijn woede weg. En dat terwijl ie ontzettend moet piesen en de politie wel heel erg de tijd neemt om op het plaats delict te arriveren...

Klecko is in Minnesota. Ik ben daar nooit geweest, maar ik hou van Minnesota. Om dezelfde reden dat ik van Zanzibar houd, of van Odessa. Het bekt zo lekker; 'Minnesota'. Rondborstig, vriendelijk, benaderbaar, met een beetje een romantisch tintje.

Romantiek is één van Klecko's sterkere kanten. Hij kent alle trucs en de beste plekjes en weet altijd toe te slaan op het goeie moment. Klecko weet wat ie doet en neemt niets voor lief aan als het aankomt op romantiek. Sue Mc Gleno verdient 't beste, en zo is 't.

En Klecko is niet van de compromissen als het aankomt op zijn groom's cake. Hij is er heel duidelijk over:

"Het moet bruin zijn en mannelijk zijn en er moet whiskey in zitten; een taart van een man voor een man"

Ik kon me niet inhouden een taart in elkaar te flansen die aan Klecko's regels voldoet. Het is zeker niet de taart zoals Klecko hem zelf maakt, maar er zitten wel een paar van zijn geheime ingrediënten in!Dit is Breadlab's versie van

Klecko's Bruidegoms-Taart

Het deeg

250 gr. patent bloem
  30 gr. cacao poeder
225 gr. ongezouten boter
170 gr. water
120 gr. karnemelk 
  35 gr. donkere molasse
  30 gr. whiskey
450 gr. oz.suiker
    2 eieren
1 theelepel bakpoeder
2.8 gr. zout
100 gr. grof gehakte walnoten
shufje  cayennepeper
snufje zwarte peper

Het glazuur

625 gr. poedersuiker
 40 gr.  cacaopoeder
110 gr. boter
  65 gr. melk
½ eetlepel whiskey

Methode

Verwarmde oven tot 175°C

Beboter 2 flinke taartvormen (+20 cm). Ik heb vierkante vormen gebruikt, omdat me dat mannelijker leek.

Smelt de boter in een kleine pan. Voeg het water toe, de cacao poeder, de molasse, cayennepeper zwarte peper en de whiskey en mix tot een homogene massa. 

Voeg de rest van de ingrediënten toe: de eieren, de suiker, zout en het bakpoeder.  Zeef de bloem erbij in twee helften en meng tot een homogene massa. Voeg als laatste de grof gehakte walnoten toe en werk deze voorzichtig met een spatel door de massa.

Doe het beslag over in de bakblikken en bak voor ongeveer 30 tot 35 minuten. 

Laat de cake volledig afkoelen op een rek.

Voeg alle ingrediënten voor het maken van het glazuur bij elkaar en mix tot het een gladde consistentie heeft. Bestrijk de bovenkant van één van de taarthelften met het glazuur. Zet de tweede helft er boven op en smeer het glazuur gelijkmatig over de hele taart. 

Decoreer met licht gezouten chocolate chips en chocoladeschaafsel, of iets anders mannelijks!  


Eet smakelijk. Kom eens langs op Facebook als je dat al niet gedaan had!


Breadlab

 2 comments:

 1. Minnesota, ja klinkt leuk, Maar het is me daar veel te koud! Wat denk je van Cucamonga en Temecula ? Leuke namen he ? In Southern California. De groomscake doet me aan een baal stro denken. Dus heel mannelijk.LOL.

  ReplyDelete
 2. :-) hij smaakt echt heerlijk! Ik ga de post binenkort eens voorzien van wat picas die de taart waardig zijn! Ondertussen maak ik m alweer helemaal anders :-)

  cucamonga! meteen!
  temecula? blind!

  spreek je!

  ReplyDelete